MEWA36564.jpg

Mezinárodní den životního prostředí

Máme velkou radost ze získání pečeti kvality „Trvale udržitelná společnost 2020“ od rakouského deníku Kurier

Mezinárodní den životního prostředí

Mezinárodní den životního prostředí, který si každoročně připomínáme 5. června, je na celém světě ve znamení nejrůznějších výzev a opatření na podporu ekologické stability. Ve společnosti MEWA je trvalá udržitelnost tématem 365 dní v roce, a to už více než 100 let. Udržitelnost a společenská odpovědnost jsou základními kameny naší obchodní strategie od založení společnosti v roce 1908. Jsme průkopníky v oblasti textilního sharingu, podporujeme recyklaci, šetříme vodu a energii. Současně ale máme také radost z toho, že za tyto aktivity získáváme různá ocenění.

Poslední novinkou v této oblasti je pečeť kvality „Trvale udržitelná společnost 2020“, kterou společnost MEWA získala v Rakousku od deníku Kurier. Prostřednictvím online studie provedené společnostmi Milestones, Factskontor a institutem IMWF byly identifikovány trvale nejudržitelnější rakouské společnosti. MEWA si podle výsledků studie vedla velmi dobře a v kategorii společností se 100 a více zaměstnanci byla oceněna jako jedna z nejvíce udržitelných společností v Rakousku.

A jen tak mimochodem, v roce 1997 jsme byli první společností v našem oboru, která získala mezinárodní environmentální certifikát v souladu s normou ISO 14001. Jedná se o celosvětově uznávaný a aplikovaný systém environmentálního managementu. Od roku 2016 jsme také certifikováni v oblasti energetického managementu podle ISO 50001. Tím se mimo jiné zavazujeme k procesu energetického plánování, energetických cílů a odpovídajících akčních plánů.