Borna_Maskenuebergabe_0021.jpg

Solidarita je pro nás důležitá

Darovali jsme roušky domovu pro mentálně postižené

300 textilních roušek předal jednatel naší pobočky MEWA ve Švýcarsku George Lazar zástupcům organizace Borna ve švýcarském Rothristu, Christine Lerch a Manfredu Trummerovi.

Korona ovlivnila všechny oblasti každodenního života, jak na regionální, tak na globální úrovni. Bylo pro nás proto samozřejmostí, darovat větší množství textilních roušek organizaci, která poskytuje bydlení a zaměstnání lidem s mentálním postižením. V takových časech musíme jako společnost držet pohromadě. Solidarita a sousedská výpomoc jsou pro nás velice důležité.

Christine Lerch a Manfred Trummer měli z balíku plného roušek velkou radost. „V institucích typu komunitního bydlení pro lidi s postižením je důležité, aby se obyvatelé i zaměstnanci v dílnách mohli chránit,“ říká Christine Lerch a dodává: „obzvláště pak, když to ovlivňuje jejich běžný denní režim.“ Zásilku s rouškami vnímá také jako potvrzení úspěšné spolupráce v posledních letech. Společnost MEWA se v sociálních projektech totiž angažuje už delší dobu. Externí pracovní tým Borny Rothrist pracuje od roku 2010 na pobočce MEWA ve Wynau.